Oncologie fysiotherapie

De oncologiefysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van mensen die kanker hebben, of hebben gehad. Fysiotherapeutische behandelingen vinden plaats in alle fasen van de ziekte.

Neem direct contact op.

  Waarmee helpt de oncologie fysiotherapeut?

  Als gevolg van de oncologische aandoening en/of de behandeling van de oncologische aandoening kunnen er meerdere gezondheidsproblemen ontstaan. Denk hierbij aan:

  • tijdelijk of blijvend verlaagde belastbaarheid zowel fysiek als psychisch,
  • verlies van conditie,
  • beschadiging van het lymfestelsel,
  • bloedcirculatiesysteem,
  • hartfunctie,
  • pijn,
  • afname van mobiliteit en spierkracht (door een operatie, chemotherapie en/of radiotherapie).

  De oncologiefysiotherapeut kan u onder andere helpen bij verlies van conditie, verminderde spierkracht, vermoeidheid en afname van mobiliteit van een gewricht.

  oncologische fysiotherapie

  Problemen door medische behandeling

  Mensen die kanker hebben (gehad) kunnen problemen ervaren door de medische behandeling of de ziekte zelf. De oncologiefysiotherapeut kan bij veel van deze problemen worden ingezet.

  Inzetbaar in alle fases van de ziekte

  Oncologiefysiotherapie is inzetbaar in alle fasen van de ziekte. Er wordt per fase samen met u bekeken welke doelen er zijn en welke gezondheidsproblemen u ervaart. De oncologiefysiotherapeut houdt tijdens de behandelingen rekening met de bijwerkingen en nog te verwachten gezondheidsproblemen die kunnen ontstaan door de toegediende chemokuur, immunotherapie, operatie of de radiotherapie.

  Begeleiden bij uw algehele herstel of bij het onderhouden van uw activiteitenniveau

  De oncologiefysiotherapeut begeleidt u bij uw algehele herstel of bij het onderhouden van uw activiteitenniveau. Tijdens het behandeltraject zal er ook gekeken worden naar wat u zelf kunt doen na de behandelingen om de behaalde gezondheidswinst te behouden en/of nog verder te verbeteren.

  De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie

  Peter van Groesen

  Direct contact opnemen

  Wilt u uw hobby, sport of werk ook snel weer oppakken?
  Neem dan nu contact met ons op en wij gaan samen met u aan de slag voor snel en efficiënt herstel.