Onco-Zorg Baarle

Onco-zorg Baarle is een samenwerking van zorgverleners om mensen met kanker beter te kunnen begeleiden tijdens of na hun behandeltraject van operatie, bestraling of chemotherapie. Fysiotherapie, Huid- en Oedeemtherapie, Psychologie en Diëtetiek binnen het Gezondheidscentrum Baarle hebben hun expertises hiervoor gebundeld.

Deze zorgverleners kunnen u helpen deze periode zo optimaal mogelijk te doorlopen of om nadien zo goed mogelijk uw “gewone leven” weer op te pakken.

Bij welke zorgverleners kunt u terecht?

Fysiotherapie

Bewegen heeft een positieve invloed op het verbeteren van de kwaliteit van leven bij patiënten met kanker. Dit geldt voor alle vormen van kanker. Vermoeidheid is één van de meest voorkomende en één van de meest hinderlijke bijwerking. De klachten bestaan vaak nog lang na de behandeling en kunnen een grote invloed hebben op uw functioneren.

Corpus Fysiotherapie heeft hiervoor een apart beweegprogramma opgezet. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zullen samen met u een programma opstellen dat afgestemd is op uw mogelijkheden. Aanvankelijk wordt u één op één door uw fysiotherapeut begeleid. Als u daarna goed bekend bent met uw programma, kan de training in groepsverband worden voortgezet. De trainingen zullen bestaan uit balans-, kracht- en conditietraining in combinatie met educatie, waarbij plezier in bewegen voorop staat.

Huid- en oedeemtherapie

Jeuk en irritatie, vermoeidheid, misselijkheid, wonden, pijn en oedeem (vochtophoping) zijn vaak voorkomende klachten bij patiënten met kanker. Dermatio huid- en oedeemtherapie biedt een breed scala aan behandelmogelijkheden voor een goede nazorg, denk hierbij aan:

  • Integrale behandeling lymfoedeem
  • Optimale wondgenezing
  • Huidproblemen/beschadiging na radiotherapie
  • Littekenverkleving
  • Zelfmanagement

Huid therapeutische interventies zorgen voor een betere kwaliteit van leven. Ook kunnen deze interventies verlichting geven in de palliatieve fase. Aan het begin van de behandeling gaan wij op zoek naar wat u als patiënt specifiek nodig heeft, waarna in overleg met u een behandeltraject wordt uitgestippeld. Voor meer informatie kijk op www.dermatio.nl

Psychologie

De diagnose kanker en de behandeling kunnen grote gevolgen hebben. Van het ene moment op het andere wordt uw leven ingrijpend veranderd. Ook emotioneel krijgt u heel wat te verwerken. Het is normaal dat u soms overstuur raakt, kwaad bent en dat u zich hopeloos, verdrietig of angstig voelt. Aanhoudende emotionele klachten of aanslepende vermoeidheid kunnen u sterk belemmeren in uw dagelijks functioneren.

Beekzicht Psychologenpraktijk kan u begeleiden in het vinden van een emotionele balans en bij het verwerken van deze ingrijpende periode in uw leven. Een individueel behandelplan wordt samen met u opgesteld om de psychologische zorg bij uw hulpvraag aan te laten sluiten, zodat u weer meer grip op uw leven krijgt. Voor meer informatie kijk op www.beekzicht-praktijk.nl

Diëtetiek

Voeding speelt een belangrijke rol bij de behandeling van patiënten met kanker. De juiste voeding kan namelijk het herstelproces bevorderen en de kwaliteit van leven verhogen. Dito diëtiste Evelien van Opstal kan u helpen bij het opstellen van een zo volwaardig en passend mogelijk eetpatroon tijdens- en na de medische behandelingen.

Hierbij wordt rekening gehouden met uw persoonlijke situatie, denk bijvoorbeeld aan slikproblematiek, verminderde smaak of eetlust. Bij ondervoeding of gewichtsverlies wordt een energierijke voeding geadviseerd en kan er indien nodig bijvoeding worden besteld. Voor meer informatie kijk op www.dietistengroep-dito.nl

Direct contact opnemen

Wilt u uw hobby, sport of werk ook snel weer oppakken?
Neem dan nu contact met ons op en wij gaan samen met u aan de slag voor snel en efficiënt herstel.