NAH-Netwerk

Corpus Fysiotherapie is aangesloten bij het NAH-netwerk. Dit is een netwerk van eerstelijns fysiotherapeuten in West-Brabant die gespecialiseerd zijn in het behandelen van NAH-patiënten.

Peter van Groesen is vanuit onze praktijk lid geworden van dit netwerk. Wouter Mannaerts is tevens geriatrisch fysiotherapeut en heeft ook aanvullende kennis en expertise op dit gebied.

Gericht op de behandeling van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

NAH fysiotherapie is gericht op de behandeling van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Denk hierbij aan onder andere de volgende aandoeningen: hersenbloedingen, herseninfarcten, parkinson, multiple sclerose (MS) en dementie.

Doelen van NAH-fysiotherapie

NAH fysiotherapie kan zowel aan huis als in de praktijk, de therapie richt zich erop om u zo zelfstandig mogelijk in uw eigen leefomgeving te laten functioneren.

Denk hierbij aan:

  • Het opnieuw aanleren van functies en vaardigheden waarin herstel mogelijk is. Dit is van toepassing bij ziektebeelden waar in het algemeen gesteld vooruitgang geboekt kan worden, zoals bijvoorbeeld bij beroerte (CVA) of traumatisch hersenletsel (door ongeval).
  • Het leren behouden van functies, vaardigheden, kracht en conditie waarin herstel niet mogelijk is. Dit geldt bijvoorbeeld bij progressieve ziektebeelden als de ziekte van Parkinson, MS en dementie of in de chronische fase na een CVA.

We werken daarnaast intensief samen met ergotherapeuten, logopedisten, revalidatieartsen en uw
huisarts om u zo actief en zelfstandig mogelijk te maken.

Direct contact opnemen

Wilt u uw hobby, sport of werk ook snel weer oppakken?
Neem dan nu contact met ons op en wij gaan samen met u aan de slag voor snel en efficiënt herstel.