Diabetes beweegprogramma
Speciaal voor mensen met diabetes type 2 is het Diabetes beweegprogramma ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met uw fysiotherapeut. Deze fysiotherapeut is speciaal opgeleid voor het beweegprogramma diabetes type 2. Uw begeleiding is dus in goede handen.
Tijdens dit programma leert u gezond en verantwoord te bewegen. Het beweegprogramma zorgt voor controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, betere conditie en algehele fitheid!
Diabetes beweeg- programma
Speciaal voor mensen met diabetes type 2 is het Diabetes beweegprogramma ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met uw fysiotherapeut. Deze fysiotherapeut is speciaal opgeleid voor het beweegprogramma diabetes type 2.
Uw begeleiding is dus in goede handen.
Tijdens dit programma leert u gezond en verantwoord te bewegen. Het beweegprogramma zorgt voor controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, betere conditie en algehele fitheid!
Neem direct contact op.
Wat is diabetes?
Alle voedingsstoffen die we dagelijks binnenkrijgen, worden in het lichaam omgezet in brand- en bouwstoffen. Zo worden koolhydraten (een verzamelnaam voor zetmeel en suikers) in het lichaam omgezet in glucose. Via het bloed wordt de glucose vervoerd naar verschillende organen.
Om toegang te krijgen tot de organen is insuline nodig. Bij mensen met diabetes maakt de alvleesklier geen of weinig insuline aan of werkt de door het lichaam aangemaakte insuline onvoldoende. De bloedglucosewaarde (hoeveelheid suiker) in het bloed is daardoor hoger dan normaal.
Klachten bij diabetes
Een hoge bloedglucosewaarde kan allerlei klachten veroorzaken, zoals dorst, veel plassen en vermoeidheid. Bewegen is voor mensen met diabetes extra belangrijk, omdat hierdoor de bloedglucosewaarde in het bloed wordt verlaagd en de insuline beter zijn werk kan doen. Wanneer de hoeveelheid glucose in het bloed te ver daalt, kan dit leiden tot een ‘hypo’.
Een hypo herkent u aan: transpireren, bleek zien, onduidelijk praten, een hongerig gevoel, gapen, prikkelingen om de mond, beven en stemmingsveranderingen (koppig, prikkelbaar, stuurs).
Uw persoonlijk beweegprogramma
Het beweegprogramma Diabetes heeft als doel u te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van uw gezondheid.
Uw persoonlijk beweeg-programma
Het beweegprogramma Diabetes heeft als doel u te leren om dagelijks voldoende te bewegen en vooral te blijven bewegen. Want bewegen is noodzakelijk voor het verbeteren van uw gezondheid.
Afnemen van testen
De fysiotherapeut zal beginnen met een eerste gesprek en het afnemen van een aantal testen. Hierdoor kan de fysiotherapeut u het beweegprogramma op maat aanbieden. De testen laten zien wat uw huidige conditie is en welke bewegingen u kunt maken. Het beweegprogramma is aangepast aan uw persoonlijke situatie. Tijdens het programma heeft u regelmatig individuele gesprekken met uw fysiotherapeut.
Groepsverband
Verder is het beweegprogramma in groepsverband, met mensen die ook bekend zijn met diabetes. In de groep kunt u elkaar steunen, stimuleren en ervaringen uitwisselen.
3 maanden
Het beweegprogramma duurt in totaal drie maanden. Tijdens het beweegprogramma diabetes heeft u geleerd om zelfstandig en gezond te bewegen. Na twaalf weken kijkt uw fysiotherapeut samen met u naar de resultaten van het beweegprogramma. De fysiotherapeut adviseert u dan welke vormen van bewegen het best bij u passen, zodat u zelf ‘deze levensstijl’ voort kan blijven zetten.
De therapeuten die gespecialiseerd zijn in deze therapie
Toon Voskens
Direct contact opnemen
Wilt u uw hobby, sport of werk ook snel weer oppakken?
Neem dan nu contact met ons op en wij gaan samen met u aan de slag voor snel en efficiënt herstel.