Zwangerfit

Hoera, je bent zwanger! 
Er is een bijzondere periode aangebroken vol veranderingen in je lichaam en in je leven. Tijdens de cursus zwangerfit worden deze veranderingen op een sportieve en positieve manier besproken. Het helpt je om fit te blijven tijdens de zwangerschap, je voor te bereiden op de bevalling en snel weer in shape te komen na de bevalling.

Wat houdt zwangerfit in?
De cursus bestaat uit educatieve lessen gecombineerd met fitness. Voorbeelden van educatieve lessen zijn ademhalingstechnieken,
perstechnieken en pershoudingen en hoe weeën op te vangen. De fitness bestaat uit specifieke oefeningen ter voorbereiding op de bevalling, spierversterkende oefeningen voor de rug- en bekkenregio en cardiovasculaire trai-ning voor de algehele conditie. De cursus is actief, educatief en gezellig. De lessen worden gegeven door een fysiotherapeut die hiervoor een speciale opleiding heeft gevolgd. De opleiding is erkend door het genootschap voor fysiotherapie (KNGF).

Voor wie?
Zwangerfit is bedoeld voor elke zwangere vrouw die zich op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling. Je hoeft niet per se sportief te zijn om te kunnen deelnemen aan de cursus. Het maakt ook niet uit of het de eerste of tweede bevalling is. Je kunt zwangerfit beginnen vanaf week 20-25 van je zwanger-schap.

Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende website : www.zwangerschapsgym-baarle.nl