Oncozorg Baarle

21-11-2018

 

Team Oncozorg Baarle
Van links naar rechts:
Peter van Groesen, fysiotherapeut
Annemieke Birnie, huid- en oedeemtherapeut
Lisanne Schot - van Gils, ergotherapeut
Evelien van Opstal, diëtist


Graag stellen wij ons aan u voor. Met vier disciplines hebben wij het samenwerkingsverband ‘Oncozorg Baarle’ opgezet.
Wij zijn geschoolde en ervaren therapeuten op het gebied van oncologie en werken samen onder één dak.

Wij streven naar kwalitatief hoogwaardige zorg voor mensen met een oncologische aandoening en/of de gevolgen hiervan in alle fasen van deze ziekte.
Onze zorg heeft als voornaamste doel de ziektelast te beperken door verbetering van de kwaliteit van leven. Hoe komt u  weer in uw kracht te staan, en krijgt  u de regie over het leven terug? Wij helpen u graag, zodat u uw eigen ruimte inneemt en regie kan houden over eigen leven en lichaam

In samenspraak met u als patiënt bekijken we welke vormen van therapie van waarde kunnen zijn in de fase van de ziekte waarin u op dat moment zit. Binnen onze samenwerking houden we zeer korte lijntjes, zodat we zowel onderling als met u goed kunnen afstemmen. 
We kijken niet alleen naar de problemen die zich nu voor doen, maar ook naar hoe we u een basis mee kunnen geven die u na dit behandeltraject zou kunnen gebruiken.

Onze meerwaarde is het bundelen van alle krachten,  en zorgdragen voor eenduidige implementatie van de visie en missie over integrale nazorg.

Wij kunnen u verschillende therapieën aanbieden in uw eigen vertrouwde omgeving, dichtbij huis en aan huis, in plaats van bijvoorbeeld afspraken bij soortgelijke behandelaars in een ziekenhuis of revalidatiecentrum.
 

Fysiotherapie
De oncologisch fysiotherapeut is speciaal geschoold om oncologische patiënten te begeleiden en behandelen in hun revalidatie in iedere fase van de ziekte. Vermoeidheid, verminderd uithoudingsvermogen, verminderde beweeglijkheid van een gewricht en krachtsverlies zijn veel voorkomende klachten na, of tijdens, de behandeling in het ziekenhuis. Door samen te kijken naar welke doelen u heeft, kan er specifiek op uw probleem een behandelplan opgesteld worden. Zo krijgt u weer grip op uw leven en kan uw kwaliteit van leven verbeteren.
 

Iedereen uit de omgeving kan zich bij ons aanmelden, ongeacht woonplaats of huisarts.
Voor meer informatie kunt u vrijblijvend langskomen aan de balie op onze locatie Gezondheidscentrum Baarle, Rector van den Broekstraat 1-33 in Baarle-Nassau, of bel naar 013 507 8066