4 mei nieuwe cursus ZwangerFit

29-03-2016

WOENSDAG 4 MEI START ER WEER EEN NIEUWE CURSUS ZWANGERFIT

Zwangerfit is bedoeld voor elke zwangere vrouw die zich op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling.

Zwangerfit helpt je om fit te blijven tijdens de zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling. Vanaf 17-27 weken kun je starten met Zwangerfit.

Wat houdt de cursus in?

Een les bestaat uit drie delen. Een educatief gedeelte van ongeveer een half uur, aansluitend een gericht praktijkgedeelte (oefeningen) en daarna fitness training onder begeleiding.

  1. Tijdens het educatieve gedeelte wordt iedere les een onderwerp besproken bijvoorbeeld: houding, stabiliteit, ademhaling.
  2. Tijdens het praktische gedeelte krijg je specifieke oefeningen ter voorbereiding op de bevalling, spierversterkende oefeningen voor rug- en bekkenregio en oefeningen voor de algehele conditie.
  3. We sluiten af met fitnessoefeningen op muziek, ieder naar eigen kunnen.

De cursus is actief, educatief en vooral gezellig. De lessen worden gegeven door fysiotherapeute Dimphie Pooyé die hiervoor een speciale opleiding heeft gevolgd. De opleiding is erkend door het genootschap voor fysiotherapie (KNGF).

Voor wie:

Zwangerfit is bedoeld voor elke zwangere vrouw die zich op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling. Je hoeft niet per se sportief te zijn om te kunnen deelnemen aan de cursus. Er wordt altijd rekening gehouden met je belastbaarheid. Het maakt ook niet uit of het je eerste of tweede zwangerschap is.

Voor meer informatie kun je kijken op  www.zwangerschapsgym-baarle.nl