Diabetes Beweegprogramma

23-02-2016

Heeft u moeite om uw bloedglucosewaarde op peil te houden? Bent u bang dat u een hypo krijgt wanneer u zich inspant? Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt?

Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op onder andere overgewicht, hart- en vaatziekten en andere veel voorkomende aandoeningen.

Speciaal voor mensen met diabetes mellitus type 2 hebben wij een beweegprogramma ontwikkeld. Tijdens het programma begeleidt uw fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actie­vere leefstijl. Indien nodig zal de diëtiste u informeren over voeding.

 

Doelstelling

Het beweegprogramma is bedoeld om een actieve leefstijl te bevorderen en de fitheid te verhogen bij mensen met Diabetes Mel­litus type 2. Na afloop van het programma kunt u zelfstandig een bewegingsactiviteit oppakken om de gewonnen situatie te behouden.

 

Programma

- Deelnemersmap

- Intake en metingen

- Gedurende 3 maanden 2x/week trainen van kracht en uithoudingsvermogen onder begeleiding van een gespecialiseerde fysiotherapeut

- 2 tussen evaluaties ( na 3 en 6 maanden) en een eindmeting na 12 maanden

 

Vergoeding

Het volgen van ons beweegprogramma wordt door de meeste aanvullende verzekeringen (deels) vergoed.

Informatie

Informeer bij onze balie of u in aanmerking voor deelname of bel ons 013-5078066.